MF a finanțat în acest an 65 de proiecte de investiții cu impact major în economie
Telex » Știri 30 decembrie 2022
Ministerul Finanțelor (MF) a aprobat în acest an un ajutor de stat în valoare de 2,8 miliarde de lei pentru 65 de proiecte de investiții, informează instituția, printr-un comunicat. Valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 8 miliarde de lei și va genera peste 9500 de locuri de muncă. Finanțarea cu ajutor de stat a fost acordată prin cele două scheme administrate de MF, HG nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie și HG nr.332/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea de locuri de muncă.
Potrivit MF, domeniile de activitate ale proiectelor de investiții sunt: industria auto, alimentară, aeronautica, fabricarea utilaje electrice si electronice, fabricare articole din mase plastice, construcții și fabricarea materialelor de construcții, reciclarea deșeurilor, HoReCa, servicii medicale și industria IT.
Astfel, în baza HG nr.807/2014 au primit finanțare 50 proiecte de investiții, în valoare totală de 6,58 miliarde lei, prin care vor fi create 5426 locuri de muncă, iar ajutorul de stat aprobat este de peste 2,19 miliarde lei. Proiectele de investiții vor contribui cu peste 3,15 miliarde lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite.
În baza HG nr.332/2014 s-au aprobat spre finanțare 15 proiecte de investiții, în valoare totală de peste 1,35 miliarde lei, care vor crea 4162 locuri de muncă și pentru care s-a aprobat un ajutor de stat în valoare totală de 567,242 milioane lei. Proiectele de investiții vor contribui cu peste 1,65 miliarde lei la dezvoltarea regională, prin taxele și impozitele suplimentare plătite.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice