MFE: Grupuri Tehnice de Lucru pentru etapa de preconsultare / consultare a ghidurilor solicitantului pentru POCU
Numărul 20-21, 16-29 august 2016 » Fonduri europene
Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a anunțat constituirea de Grupuri Tehnice de Lucru (GTL) pentru etapa de preconsultare/consultare a ghidurilor solicitantului – condiții specifice aferente axelor prioritare 1-6 ale Programului Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020. Din GTL fac parte ministere de resort, membri ai Comitetului de monitorizare a POCU și specialiști invitați. Contribuția acestora la lucrările GTL este neremunerată. GTL vizează în special identificarea unor modalități cât mai eficiente și mai realiste de îndeplinire a obiectivelor specifice, respectiv a indicatorilor POCU (www.fonduri-ue.ro/pocu-2014).
Grupurile Tehnice de Lucru au ca scop principal creșterea calității ghidurilor ce vor fi supuse ulterior consultării publice. În cadrul procesului de consultare publică se vor organiza dezbateri publice și se vor primi propuneri în scris la adresele de e-mail dedicate fiecărui ghid supus consultării, fiecare organizație/persoană fizică interesată putând contribui la consolidarea ghidurilor solicitantului.
Reamintim că Programul Operațional Capital Uman (POCU) stabilește prioritățile de investiții, obiectivele specifice și acțiunile asumate de România în domeniul resurselor umane, continuând astfel investițiile realizate prin Fondul Social European în perioada 2007-2013 și contribuind, totodată, la atingerea obiectivului general al Acordului de Parteneriat (AP 2014-2020) – implicit al Fondurilor Europene Structurale și de Investiții din România, și anume, de a reduce disparitățile de dezvoltare economică și socială dintre România și statele membre ale UE.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național