MFP: Românii au cumpărat titluri Tezaur de 700 milioane lei
Telex » Știri 4 august 2020
Românii au investit în prima emisiune Tezaur din anul 2020 lansată de Ministerul Finanțelor Publice (MFP) peste 700 de milioane de lei în titluri de stat cu scadența de 1, 2, 3 și 5 ani și dobânzi anuale de 3,5%, 4%, 4,25% și 4,75%, a anunţat astăzi instituţia, într-un comunicat. „Fondurile aferente emisiunii lansate la începutul lunii iulie au fost decontate în data de 3 august 2020. Aproape 17.000 de români au investit în cadrul acestei emisiuni de titluri de stat dedicată populației suma de 702.812.743 lei, din care 629.143.341 lei prin unitățile operative ale Trezoreriei Statului și 73.669.402 lei prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română”, se menţionează în comunicat.
Titlurile de stat lansate începând cu data de 1 iulie 2020 sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.
„Având în vedere interesul foarte ridicat manifestat de populație pentru acest instrument de economisire, Ministerul Finanțelor Publice intenționează să continue cu o frecvență lunară emisiunile în cadrul acestui program pe tot parcursul anului 2020. Totodată, în această perioadă, se derulează și vânzarea titlurilor de stat Fidelis, în lei și euro. Titluri de stat Fidelis pot fi subscrise la băncile participante sau casele de brokeraj până vineri, 7 august 2020 și vor fi listate la Bursa de Valori București. Subscrierea inițială a acestor titlurilor nu este comisionată de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile”, precizează MFP.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile