MFP: Termenul pentru anunțarea intenției de restructurare financiară se extinde până la 31 octombrie 2019
Numărul 36, 24-30 sept. 2019 » Direct de la sursă
Guvernul a decis, la propunerea Ministerului Finanțelor Publice (MFP), majorarea cu o lună a termenului de depunere a notificării privind intenția de restructurare a obligațiilor bugetare de la 30 septembrie 2019 la 31 octombrie 2019, pentru a acorda tuturor operatorilor economici timpul necesar adoptării acestei decizii de restructurare a datoriilor fiscale, întrucât luarea unei astfel de decizii presupune și o consultare prealabilă atât cu organele fiscale de administrare ale ANAF, cât și cu un expert independent pentru evaluarea posibilității îndeplinirii condițiilor prevăzute de lege în cazul fiecăruia.
O altă facilitate fiscală decisă de Executiv a fost ca ANAF să suspende executarea silită de la data notificării intenției de restructurare, și nu de la data depunerii solicitării de restructurare, deoarece planul de restructurare cu datoriile incluse în certificatul de atestare fiscală trebuie întocmit imediat după notificare.
Au mai fost decise și alte modificări ale OG nr. 6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale. Astfel, în aplicarea cap.II din actul normativ menționat, vor fi exceptate de la anulare accesoriile aferente obligațiilor bugetare principale reprezentând ajutor de stat de recuperat sau fonduri ce se cuvin bugetului Uniunii Europene. S-a mai decis ca operatorii economici care au notificat ANAF despre intenția de restructurare a obligațiilor bugetare să fie acceptați în procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică până la data comunicării deciziei de aprobare sau respingere a restructurării obligațiilor bugetare. „Scopul acestei măsuri este de a permite debitorului să poată participa la licitații publice și să poată întocmi un plan de restructurare viabil pentru depășirea dificultăților financiare”, precizează MFP, într-un comunicat.
Despre OG nr. 6/2019 am informat în numerele anterioare. Pe site-ul CECCAR puteți găsi și o prezentare a ordonanței amintite.
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile