Miercuri, 12 iunie, la MNIR, lansarea volumului "Roman Dacia and the Roman Army", dedicat profesorului Liviu Petculescu
Numărul 22, 5-11 iun. 2024 » Roza vânturilor
Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) va găzdui miercuri, 12 iunie 2024, începând cu ora 12:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, în Sala Lapidarium, lansarea volumului "Roman Dacia and the Roman Army", apărut la Editura MEGA, dedicat profesorului Liviu Petculescu, cu ocazia împlinirii a 75 de ani.
Potrivit unui comunicat al MNIR, volumul "Roman Dacia and the Roman Army. Papers Dedicated to Liviu Petculescu on the Occasion of His 75th Birthday", editat de Constantin Augustus Bărbulescu, conferențiar în cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București - Centrul Universitar Pitești, reunește studii și articole dedicate Daciei Romane și implicit armamentului, echipamentului sau elementelor de fortificație ale Imperiului Roman.
La eveniment vor lua cuvântul: dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu, manager al Muzeului Național de Istorie a României, conf. dr. Constantin Augustus Bărbulescu, decanul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte - Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București - Centrul Universitar Pitești, dr. Liviu Petculescu, precum și alți invitați.
"Volumul este deschis de studiul lui Jodi Magness, fost Președinte al Institutului Arheologic America și membru titular al Academiei Americane de Arte și Știință. Acesteia i s-au alăturat peste 20 de cercetători și specialiști români, care și-au prezentat studii inedite dedicate Provinciei Romane Dacia", se menționează în comunicat.
Volumul redactat în totalitate în limba engleză s-a dorit un Omagiu adus profesorului și cercetătorului Mihai Liviu Petculescu, care și-a dedicat întreaga carieră studiului armamentului și echipamentului militar roman, dovedind în timp un reputat nume în tot ceea ce înseamnă cercetarea arheologică europeană și mondială.
Profesorul Liviu Petculescu și-a desfășurat cea mai mare parte din activitatea sa profesională la Muzeul Național de Istorie a României, dar a fost și profesor al Centrului Universitar Pitești.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial