Ministerul Economiei are restanțe de 870 milioane lei către beneficiarii Start-Up Nation
Telex » Știri 23 aprilie 2021
Ministerul Economiei are de plătit 870 milioane lei din anii trecuți către beneficiarii Start-Up Nation, întrucât acest program a fost derulat fără a exista banii necesari, a declarat, într-o conferință de presă, ministrul de resort, Claudiu Năsui, citat de Agerpres. „Prioritatea a fost să plătim din urmă. De exemplu, pe Start-Up Nation avem datorii din urmă, de ani de zile, de 870 de milioane de lei, programe începute și nebugetate. În condițiile acestea, focusul nostru a fost să găsim bani pentru măsurile de ajutor Covid, din fonduri europene, măsura HoReCa, și a fost să plătim din urmă pentru Start-Up Nation, pentru care am deblocat foarte multe fonduri”, a spus Claudiu Năsui.
Potrivit acestuia, nici pentru Măsura 2 din banii destinați IMM-urilor nu a existat finanțare până acum. „În ceea ce privește Măsura 2, săptămâna aceasta am fost la Ministerul Fondurilor Europene pentru a avea discuții cu ministrul Cristian Ghinea pentru a găsi bani ca să deblocăm din plățile pentru Măsura 2, întrucât măsurile au fost pornite fără a avea acea finanțare europeană, iar sarcina noastră acum este să plătim banii care au fost promiși. Întâi să-i găsim, apoi să-i plătim”, a continuat ministrul.
El a arătat că firmele mici și mijlocii vor putea beneficia de un miliard de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență. „Am solicitat un miliard de euro, pe care înțeleg că-l vom primi, tocmai pentru o schemă în care ajutăm foarte multe IMM-uri prin scheme de garantare a creditului, când îți iei credit îți garantează statul 100%, 80%, dobânda subvenționată, chiar zero, după care să ai o componentă de grant doar dacă îți îndeplinești anumite obiective”, a punctat ministrul.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice