Ministerul Educației: România se menține pe locul 2 în clasamentul „all-time“ la Olimpiada Internațională de Informatică
Telex » Știri 4 septembrie 2023
România se menține pe locul 2 în clasamentul mondial „all-time”, alcătuit în funcție de numărul total de medalii obținute la Olimpiada Internațională de Informatică (IOI), cu 3 medalii de argint și una de bronz câștigate anul acesta, a anunțat Ministerul Educației.
Duminică, 3 septembrie 2023, la Szeged, Ungaria, a avut loc festivitatea de premiere a celei de a 35-a ediții a Olimpiadei Internaționale de Informatică, ediție la care au participat 351 de concurenți din 90 de țări. Echipa țării noastre a reușit un rezultat extraordinar: 3 medalii de argint (▪ Alexandru-Raul Todoran, Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu”, Orăștie; ▪ Luca Perju-Verzotti, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu“, București; ▪ Andrei-Robert Ion, Liceul Internațional de Informatică, București) și o medalie de bronz (Alexandru Luchianov, Liceul Internațional de Informatică, București). „Grație acestui rezultat, România continuă să se mențină pe locul al doilea «all times» în Hall of Fame-ul Olimpiadei Internaționale de Informatică, cu 127 de medalii (33 aur, 58 argint, 36 bronz), la egalitate cu Polonia, pe primul loc aflându-se redutabila echipă a Chinei”, menționează Ministerul Educației.
Echipa României a fost condusă de reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI): ▪ prof. Dan Pracsiu – Liceul Teoretic „Emil Racoviță“, Vaslui, Team Leader; ▪ Tamio Vesa Nakajima, doctorand, Universitatea Oxford, UK, Deputy Leader.
Ministerul Educației subliniază, totodată, ascensiunea în Hall of Fame a lui Alexandru Luchianov: „cu patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică, el devine unul dintre cei mai titrați români în istoria acestei competiții, plasându-se pe locul 29 în clasamentul mondial Hall of Fame. De-a lungul participărilor noastre la IOI, doar 2 români au reușit să obțină rezultate mai bune“.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane