Ministerul Educației și CECCAR dau startul fazei naționale a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă
Numărul 23, 14-20 iun. 2023 » Agenda CECCAR
Prima ediție a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă își va afla marii câștigători la finalul acestei săptămâni.
Vineri, 16 iunie, elevii cu cele mai bune rezultate obținute la nivel județean se vor întrece în etapa națională a concursului organizat de Ministerul Educației, în colaborare cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) și Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din București.
Competiția se adresează elevilor de liceu de clasa a XI-a, filiera tehnologică, profil Servicii, cu calificarea profesională de Tehnician în activități economice. La faza națională s-au calificat primii doi clasați la faza județeană.
Concursul se va desfășura la sediul Colegiului Economic „Virgil Madgearu” din București. Festivitatea de premiere este programată sâmbătă, 17 iunie, în Amfiteatrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.
„Suntem mândri să colaborăm cu instituțiile de învățământ în formarea noilor generații de profesioniști pregătiți pentru viitor. Avem încredere în tinerii care vor fi pregătiți să facă față provocărilor aduse de digitalizare, globalizare și schimbarea modelului de afaceri. Investind în educația financiar-contabilă a acestor tineri, investim în viitorul României și într-o economie sustenabilă. Această competiție este o oportunitate pentru elevi de a-și demonstra abilitățile și cunoștințele în domeniul financiar-contabil. Suntem încântați să susținem dezvoltarea și excelența. Felicitări tuturor participanților și succes în concurs!”, a declarat prof. univ. dr. Robert-Aurelian Șova, purtător de cuvânt și vicepreședinte al Consiliului superior al CECCAR.
CECCAR, ca partener al sistemului educațional din România, este implicat în dezvoltarea unor mecanisme care să contribuie la formarea noilor generații de profesioniști în domeniul financiar-contabil.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național