Ministerul Educației și CECCAR lansează Concursul de cultură și educație financiar-contabilă
Numărul 16-17, 26 apr. - 9 mai 2023 » Agenda CECCAR
Prima ediție a Concursului de cultură și educație financiar-contabilă ia startul la finalul acestei luni. Pe 27 și 28 aprilie, elevi din clasa a XI-a din învățământul preuniversitar de stat și privat din întreaga țară se vor întrece în faza județeană a competiției organizate de Ministerul Educației, prin inspectoratele școlare, în colaborare cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) și cu Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din București. Concursul se adresează elevilor de liceu – filieră tehnologică, profil Servicii, calificarea profesională Tehnician în activități economice.
CECCAR se implică permanent, alături de sistemul educațional din România, în dezvoltarea de mecanisme care să contribuie la formarea de noi generații de liber-profesioniști în domeniul financiar-contabil, caracterizați de valori precum competență, independență, integritate, etică.
„Împreună cu instituțiile de învățământ, ne implicăm în formarea noilor generații de profesioniști fit for future. CONTăm pe și pentru noi generații pregătite pentru provocările pe care le aduc digitalizarea, globalizarea, schimbarea modelelor de afaceri. Investind în educația financiar-contabilă a tinerilor investim în viitorul României, într-o economie sustenabilă. Așa cum a stabilit și Conferința națională a CECCAR, reunită la începutul acestei luni, educația financiar-contabilă este o direcție de acțiune prioritară pentru 2023 la nivelul CECCAR. Concursul este menit să încurajeze educația financiar-contabilă în rândul tinerilor, contribuind esențial și la orientarea acestora în carieră”, a declarat Robert-Aurelian Șova, vicepreședinte al CECCAR, pentru CECCAR Business Magazine.
Concursul va continua cu etapa națională, la care se califică primii doi clasați la faza județeană.
Le urăm succes tuturor elevilor înscriși în concurs!
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile