Ministerul Energiei: Documentele aferente măsurii privind asigurarea eficienței energetice în sectorul industrial, în consultare publică
Telex » Știri 23 iunie 2022
Ministerul Energiei a lansat în consultare publică documentele aferente apelului competitiv – Sprijinirea investițiilor în modernizare, monitorizarea și eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienței energetice în sectorul industrial, Măsura de investiții 5, Componenta C.6 Energie, Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Este vorba despre: 1) Schema de ajutor de stat având ca obiectiv sprijinirea investițiilor în modernizarea, monitorizarea și eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienței energetice în sectorul industrial, precum și anexele aferente; 2) Ghidul specific privind sprijinirea investițiilor în modernizare, monitorizarea și eficientizarea consumului de energie la nivelul operatorilor economici în vederea asigurării eficienței energetice în sectorul industrial, precum și anexele aferente.
Prin realizarea proiectelor finanțabile în cadrul acestei scheme de ajutor se urmărește implementarea unui număr de minimum 50 de proiecte destinate creșterii eficienței energetice a industriei care să determine o economie de energie de cel puțin 30% în cadrul activității economice a întreprinderilor beneficiare.
Proiectele vor putea fi depuse în intervalul 30 iunie 2022, ora 10.00 – 31 august 2022, ora 17.00.
În situația în care, la finalul primului apel competitiv, au rămas fonduri neutilizate, Ministerul Energiei va deschide o nouă sesiune de înscriere .
Schema de ajutor de stat bazată pe procedura apelului competitiv se adresează operatorilor economici care sunt constituiți în conformitate cu legislația în domeniu, respectând condiția înregistrării la ONRC în România, și care au depus la Ministerul Energiei cererea de finanțare în cadrul procedurii apelului competitiv pentru acordarea ajutorului de stat pentru un proiect implementat în România.
Potențialii beneficiari pot fi operatorii economici deja existenți – microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii, dar și întreprinderi mari, entități cu personalitate juridică constituite conform prevederilor Legii nr. 31/1990 privind societățile republicată, cu modificările și completările ulterioare, și Legii nr. 346 din 14 iulie 2004 privind stimularea înființării și dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, cu modificările si completările ulterioare.
Valoarea ajutorului de stat solicitat din prezenta schemă nu trebuie să depășească echivalentul în lei a 1.200.000 euro/proiect de investiții.
Schema se aplică de la data intrării în vigoare și până la data de 31 decembrie 2025.
Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei al sumei de 62 milioane euro, reprezentând fonduri europene nerambursabile asigurate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență – Componenta C6. Energie.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane