Ministerul Finanțelor intenționează să împrumute peste cinci miliarde de lei în luna ianuarie
Telex » Știri 3 ianuarie 2022
Ministerul Finanțelor (MF) a planificat, în luna ianuarie 2022, împrumuturi de la băncile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 300 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont și 4,1 miliarde de lei prin zece emisiuni de obligațiuni de stat.
La acestea se poate adăuga suma de 615 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni, informează AGERPRES.
Suma totală, de 5,015 miliarde de lei, este cu 1,595 miliarde lei peste cea de 3,42 miliarde lei programată în luna decembrie 2021, și va fi destinată refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat.
Conform prospectului publicat în Monitorul Oficial, MF a programat, în data de 13 ianuarie, o licitație pentru o emisiune de certificate cu discount, în valoare de 300 milioane de lei, cu scadența în 16 ianuarie 2023.
De asemenea, pe parcursul lunii ianuarie vor fi lansate zece emisiuni de obligațiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 4,1 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea inițială a emisiunii de obligațiuni (615 milioane de lei în total).
Astfel, în prima lună din an au fost programate șase emisiuni de 500 de milioane de lei, în zilele de 6, 10, 13, 17 ianuarie și încă două în data de 20 ianuarie, o emisiune de 400 de milioane de lei în 27 ianuarie, una de 300 de milioane de lei în data de 17 ianuarie și încă două emisiuni de 200 milioane de lei în zilele de 6 și 27 ianuarie.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național