Ministerul Finanțelor intenționează să realizeze o platformă de tip Ghișeul.ro pentru a emite obligațiuni pentru diaspora românească
Numărul 16, 24-29 apr. 2024 » Direct de la sursă
Ministerul Finanțelor vrea să lanseze o platformă de tipul Ghișeul.ro prin intermediul căreia românii din străinătate să poată cumpăra titluri de stat, a declarat, la un eveniment de specialitate, Bogdan Zinca, șef serviciu Contractare la Direcția Generală de Trezorerie și Datorie Publică din Ministerul Finanțelor, relatează Agerpres. "Începând cu acest an vom avea 5 emisiuni de titluri de stat Fidelis. De obicei aveau un caracter trimestrial. Încercăm să le cuplăm în jurul scadențelor tocmai pentru a permite populației să reinvestească sumele ajunse la maturitate. Este un program de succes pe care sperăm că îl vom continua. Dacă la debutul lor nu intuiam, sau nu asumam o sumă total necesar de finanțare, deja sumele atrase îl fac un program esențial pentru statul român și pentru acoperirea necesarului de finanțare", a spus Bogdan Zinca.
El a afirmat că instituția a lăsat "neadresat" un segment important, diaspora românească. "Sunt foarte mulți români care locuiesc în străinătate, au venituri acolo. Vedem oarecum pe timpul lunilor de vară că primim foarte multe petiții sau vedem niște subscrieri mari în condițiile în care celelalte piețe tradiționale, intrerbancarul, euroobligațiunile, sunt piețe care nu performează în acea perioadă. Avem un proiect, încercăm să dezvoltăm o platformă informatică după modelul Ghișeul.ro. Așa cum poți să-ți plătești taxele de oriunde din lume să poți achiziționa titluri de stat. E un program în derulare și sperăm să-l avem operațional în a doua jumătate a anului", a spus Bogdan Zinca.
El a vorbit și despre emiterea de obligațiuni verzi menționând că primul obiectiv a fost de diversificarea bazei de investitori.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice