Veniturile și cheltuielile instituțiilor publice în primele șase luni
Numărul 16-17, 19 iulie - 1 august 2016 » Direct de la sursă
Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a actualizat, la șase luni, datele privind veniturile și cheltuielile celor 13.700 de entități publice înscrise în acest moment pe site-ul www.transparenta-bugetara.gov.ro, se arată într-un comunicat al instituției.
„Pe transparenta-bugetara.gov.ro găsiți toate rapoartele de execuție bugetară și cele agregate la nivel de ordonator principal de credit până la data de 30 iunie. Puteți verifica ce venituri și ce cheltuieli înregistrează cele 13.700 de entități publice afișate pe site – de la grădinițe, școli, spitale până la ministere, Parlamentul României. De asemenea, orice persoană poate găsi pe platforma pusă la dispoziție de MFP fișele tuturor entităților publice. Acestea conțin toate datele de identificare a instituțiilor, de la denumirea completă, codul de identificare fiscală, Trezoreria la care are deschise conturile de cheltuieli până la tipul de activitate, adresele fiscale și de corespondență. Tot aici, cei interesați pot găsi informații despre instituțiile subordonate și cele cărora li se subordonează”, se precizează în comunicat.
Până în prezent, aproape 75.000 de persoane au intrat pe platformă, iar numărul de documente descărcate a depășit 1,55 milioane. Reprezentanții MFP explică faptul că, acolo unde nu au fost completate fișierele și unde pe coloana „execuție cumulată” valoarea este zero, înseamnă că nu au fost efectuate plăți pe un anumit sector bugetar până la sfârșitul lunii de raportare.
Transparenta-bugetara.gov.ro este cel mai mare exercițiu de transparență bugetară din România. Pe platforma online, informațiile sunt prezentate într-un format deschis (xls, pdf, xml). Informațiile pot fi accesate de pe orice calculator sau dispozitiv mobil (tabletă, smartphone).
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane