Noi alocări pentru viitorul profesional al tinerilor
Numărul 38-39, 20 dec. 2016 - 16 ian. 2017 » Fonduri europene
Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat în consultare publică ghidul solicitantului pentru apelul competitiv de proiecte Viitor pentru tineri (II) – Integrarea durabilă pe piața muncii a tinerilor NEET din regiunile București-Ilfov, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, cu o finanțare de 236,338 milioane de euro din Programul Operațional Capital Uman (POCU). Proiectele ce vor fi sprijinite în cadrul acestei linii de finanțare vizează tinerii cu vârsta între 16 și 24 de ani care nu își continuă educația sau formarea și nici nu sunt angajați (NEET).
Finanțarea nerambursabilă maximă pentru un proiect din regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia este de 5 milioane de euro, iar valoarea maximă eligibilă a unui proiect din regiunea București-Ilfov este de 2 milioane de euro. Durata de implementare a unui proiect este de maximum 36 de luni. Resursele alocate prin acest apel vor fi completate cu cele care vizează subvenționarea angajatorilor care integrează tineri NEET, precum și mobilitatea profesională a acestora (prime de activare, de mobilitate, încadrare și/sau de instalare etc.).
Ghidul solicitantului pentru apelul aferent celorlalte regiuni de dezvoltare, respectiv Centru, Sud-Muntenia și Sud-Est, a fost lansat anterior în consultare. În total, alocarea financiară pentru cele două apeluri de proiecte se ridică la 411 milioane de euro.
Propunerile și recomandările pe marginea ghidului Viitor pentru tineri (II) – Integrarea durabilă pe piața muncii a tinerilor NEET din regiunile București-Ilfov, Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia pot fi transmise de cei interesați până la 29 decembrie 2016, ora 15.00, la adresa: NEETs@fonduri-ue.ro.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național