Ministerul Mediului: Noua Strategie UE aduce în prim-plan multe dintre realitățile și provocările României
Telex » Știri 11 iunie 2021
Noua Strategie UE aduce în prim-plan multe dintre realitățile și provocările României, precum vulnerabilitatea agriculturii, importanța managementului apelor și rolul important al politicilor de reducere a riscului la dezastre, a afirmat secretarul de stat din Ministerul Mediului, Robert-Eugen Szep, care a participat joi la Consiliul de Mediu, la Luxemburg, informează Agerpres. Secretarul de stat a subliniat că „problematica schimbărilor climatice este abordată cu maximă seriozitate în România, țara noastră confruntându-se tot mai des cu evenimente extreme”.
„Noua Strategie UE aduce în prim-plan multe dintre realitățile și provocările României, precum vulnerabilitatea agriculturii, importanța managementului apelor și rolul important al politicilor de reducere a riscului la dezastre. De asemenea, biodiversitatea poate fi potejată doar printr-o cooperare strânsă la nivel european, care este esențială în combaterea efectelor devastatoare ale schimbărilor climatice”, a menționat Robert-Eugen Szep, potrivit unui comunicat al Miniserului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP).
În ceea ce privește proiectul de regulament privind bateriile și deșeurile din baterii, au fost aduse în discuție următoarele aspecte: consolidarea funcționării pieței interne din perspectiva produselor, a proceselor, a deșeurilor de baterii și a materialelor reciclate, prin asigurarea unor condiții de concurență echitabile prin intermediul unui set comun de norme, promovarea unei economii circulare și reducerea impactului social și a impactului asupra mediului pe parcursul tuturor etapelor ciclului de viață al bateriilor.
„România susține viziunea UE pentru 2050, conform căreia poluarea aerului, a apei și a solului să fie redusă la niveluri care nu mai sunt considerate dăunătoare sănătății umane și ecosistemelor naturale și care respectă limitele ecologice ale planetei, creând astfel un mediu ne-toxic. Cu toții ne dorim o Europă și o planetă mai sănătoasă, în care protejarea aerului, a apei și a solului să fie prioritatea noastră, a tuturor”, a afirmat Robert-Eugen Szep, pe tema Planului de Acțiune al UE „Către o poluare zero pentru aer, apă și sol”.
Pe agenda reuniunii s-au aflat teme importante precum: „Noua Strategie UE privind adaptarea la efectele schimbărilor climatice”, „Regulamentul privind bateriile și deșeurile din baterii” și „Planul de Acțiune al UE privind poluarea zero”.
„În ceea ce privește Noua Strategie UE privind adaptarea la efectele schimbărilor climatice, aceasta are în vedere transformarea Uniunii, până în 2050, într-o societate rezilientă la efectele schimbările climatice, adaptată pe deplin la impactul inevitabil al acestora, cu o capacitate crescută de adaptare și vulnerabilitate minimă”, se menționează în comunicat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial