Ministerul Mediului: Noua versiune a aplicației Inspectorul Pădurii va fi disponibilă cel târziu pe 10 februarie
Telex » Știri 3 februarie 2021
Noua versiune a aplicaţiei Inspectorul Pădurii, platformă care permite verificarea trasabilităţii materialului lemnos, va fi disponibilă pentru descărcare cel târziu pe data de 10 februarie 2021, potrivit unui al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP), citat de Agerpres. Varianta veche a aplicaţiei, care utilizează informaţii din SUMAL 1.0, şi-a încetat funcţionarea o dată cu punerea în funcţiune a noii variante, SUMAL 2.0, se menţionează în comunicat.
„În prezent, echipa de dezvoltare lucrează împreună cu specialiştii Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor la armonizarea modului de prezentare a datelor la momentul interogării automate a SUMAL 2.0, precum şi la testarea efectivă a aplicaţiei. Data lansării efective depinde de finalizarea procesului de testare, dar nu mai târziu de 10 februarie”, precizează MMAP.
Comparativ cu versiunea anterioară, noua variantă a aplicaţiei Inspectorul Pădurii va beneficia de o interfaţă nouă şi de îmbunătăţiri în ceea ce priveşte experienţa utilizatorului, după ce funcţionalităţile aplicaţiei au fost stabilite prin HG nr. 497 din 25 iunie 2020, conform MMAP.
Până la momentul în care noua variantă a aplicaţiei va deveni disponibilă, orice transport de lemn asupra căruia există suspiciuni poate fi verificat prin apelarea sistemului unic 112, iar operatorii vor verifica în baza de date a SUMAL 2.0 existenţa avizului şi legalitatea transportului, se menţionează în comunicat.
De asemenea, toţi reprezentanţii instituţiilor de control - gărzile forestiere, Poliţia şi Jandarmeria - care au drept de utilizare în modulul SUMAL Control vor acţiona în vederea asigurării respectării legii, conform Ministerului Mediului.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național