Proiectul Legii prevenției, în dezbatere publică până la 1 mai
Numărul 12, 4-10 aprilie 2017 » Prim-plan decizional
Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a lansat în dezbatere publică proiectul Legii prevenției, care se bazează pe doi piloni, și anume: necesitatea unei bune informări a agenților economici și crearea cadrului optim de informare a acestora prin mai multe instrumente și identificarea zonei de rezonabilitate în actul de control. „Cel mai important este un portal unic, care va conține toate elementele referitoare la toate drepturile și obligațiile pe care persoanele fizice sau juridice verificate le au în raport cu organismele de control și invers. Este de notorietate și trebuie să știm cu toții că 90-95% dintre firmele din România sunt companii cu până în 9 angajați. Este foarte greu să îi ceri unui antreprenor să cunoască un univers de restricții. De aceea noi venim în întâmpinarea lui cu acest portal de informare, astfel încât toți să fie în poziția să găsească toată informația centralizată într-un singur loc”, a subliniat ministrul de resort, Alexandru Petrescu.
„Am lansat în dezbatere publică proiectul Legii prevenției, după câteva săptămâni de discuții ample, intense și constructive cu specialiști din toate ministerele care au în subordine organisme de control, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai celor mai importante asociații patronale și sindicale, cu Asociația Municipiilor din România. Astfel, intrăm în etapa consultării extinse a prevederilor acestei legi, precum și a listei contravențiilor incluse în Anexa 1. Legea prevenției este un prim pas în emanciparea actului de control atât de necesar redinamizării mediului de afaceri și a administrației publice”, a declarat ministrul. Alexandru Petrescu a mai precizat că sunt 33 de contravenții propuse să intre sub incidența Legii prevenției.
Proiectul poate fi studiat la link-ul.
Cei interesați să participe la îmbunătățirea proiectului Legii prevenției pot transmite propuneri, observații, opinii la adresa de e-mail dezbateri.publice@imm.gov.ro până la 1 mai a.c. „Toate propunerile vor fi centralizate, analizate și eventual inserate în lege, dacă toți actorii relevanți, atât din partea statului, cât și din partea mediului de afaceri, vor considera că este benefic legii”, a precizat ministrul Alexandru Petrescu.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice