Ministerul Turismului a finalizat finanțarea dezvoltării domeniului schiabil de la Voineasa
Telex » Știri 11 aprilie 2019
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a inspectat stadiul proiectului privind Dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea Voineasa, prilej cu care a anunţat şi plata ultimei tranşe necesare finalizării acestuia, a anunţat instituţia, într-un comunicat. „Din acest moment, ministerul s-a achitat de orice obligaţie financiară, este rândul autorităţilor locale să finalizeze construcţiile în aşa fel încât Voineasa să devină ceea ce am sperat cu toţii, un domeniu schiabil de care să se bucure turiştii, în condiţii de siguranţă şi confort! (…) Important este că din sezonul viitor turiştii vor avea la dispoziţie o pârtie modernă, cu tot confortul de rigoare, de la parcare, la tot felul de activităţi de agrement”, a declarat ministrul.
Ministerul Turismului a iniţiat procedurile pentru plata ultimei tranşe necesare proiectului, în valoare de 1,075 milioane de lei. Pentru proiectul privind dezvoltarea infrastructurii de agrement în staţiunea Voineasa, ministerul a plătit în total 106 milioane de lei.
În acelaşi timp, ministrul de resort a avut o întâlnire şi cu autorităţile locale din judeţul Vâlcea pe tema investiţiilor în infrastructura turistică. Judeţul Vâlcea are mai multe proiecte incluse în Masterplanul Investiţiilor în turism care vizează, printre altele, dezvoltarea facilităţilor balneare din oraşul Băile Olăneşti, construcţia unui parc de agrement în zona captării izvoarelor din Călimăneşti, amenajarea unui camping în Horezu şi un parc de aventură în staţiunea Voineasa. Cu această ocazie, ministrul turismului, Bogdan Trif, a cerut autorităţilor locale să facă demersurile pentru depunerea documentaţiei necesare obţinerii fondurilor de la minister, în condiţiile în care s-au simplificat, în cursul anului trecut, condiţiile de accesare a finanţărilor, prin reducerea documentaţiei solicitate doar la nivel de studiu de fezabilitate.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile