Miniștrii Energiei din UE sunt de acord cu economisirea energiei și promovarea regenerabilelor
Telex » Știri 28 iunie 2022
Miniștrii Energiei din Uniunea Europeană au convenit, la începutul acestei săptămâni, asupra reglementărilor privind economisirea energiei și promovarea regenerabilelor, ca parte a măsurilor propuse de Bruxelles pentru combaterea schimbărilor climatice prin reducerea drastică a emisiilor de gaze cu efect de seră în acest deceniu, transmite Reuters, preluată de Agerpres. De asemenea, oficialii au discutat opțiunile privind diminuarea în mod colectiv a cererii de gaze pe termen scurt, pentru a face față posibilelor reduceri din Rusia. Comisia Europeană urmează să prezinte în iulie un plan ce vizează coordonarea măsurilor de pregătire în cazul noilor reduceri ale aprovizionării, în contextul războiului.
„Pentru industrie trebuie să prezentăm o abordare coordonată”, a declarat comisarul pentru energie, Kadri Simson, referindu-se la măsurile de reducere a cererii de gaze, dând asigurări că cetățenii vor fi protejați în cazul adoptării unor astfel de decizii.
Miniștrii încearcă să ajungă la poziții comune privind legislația propusă în vederea îndeplinirii obiectivului UE de a reduce cu 55% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2030, de la nivelul din 1990.
Oficialii sprijină țintele propuse de Bruxelles în 2021 de a obține 40% din energie din surse regenerabile până în 2030 - față de 22% în 2020 - și de a reduce consumul de energie cu 9% față de nivelul preconizat.
Dar ținta de reducere a consumului primar de energie până în 2030 este făcută în mod voluntar, și nu obligatoriu, la solicitarea Spaniei. Țările sprijină și propunerea Germaniei care vrea să se asigure că fiecare stat membru contribuie la o altă țintă obligatorie de a reduce consumul final de energie în blocul comunitar.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice