Ministrul Economiei: Buget de 440 milioane de euro la Start-Up Nation, în 2024; programul „Femei Antreprenor” ar putea debuta pe 30 iulie
Telex » Știri 17 iulie, 9:00
Programul Start-Up Nation va continua și în acest an, cu un buget din fonduri europene de peste 440 milioane de euro, iar la sfârșitul lunii iulie ar urma să demareze și Programul „Femei Antreprenor”, a declarat, marți, la evenimentul de lansare a unei noi ediții a "Cartei Albe a IMM-urilor din România", ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, citat de Agerpres. "Trebuie să știm să vorbim despre povestea de succes a antreprenorului român. Să nu ne fie rușine pentru că sunt astfel de povești - de la poveștile de debut scrise prin Start-Up Nation. Anul acesta, Start-Up Nation are finanțare pe fonduri europene de peste 440 de milioane de euro. O ordonanță de urgență cred că o să treacă în prima ședință de Guvern. Deja avem o veste bună de la partenerii noștri de la STS, care lucrează foarte intens la platformele pe care vom debuta odată cu «Femei Antreprenor». Sper ca, la sfârșitul lunii, pe 30, să putem lansa acest program. Va fi deschis 45 de zile, astfel încât pe toată această perioadă, neavând criteriul «Primul venit, primul servit», toate doamnele antreprenor care doresc să primească finanțare să poată depune proiecte competitive. Anul acesta, Start-Up Nation este un program finanțat pe fonduri europene, cu o componentă de formare profesională și cu o componentă de depunere de proiecte", a subliniat demnitarul.
Potrivit ministrului, dezvoltarea economică a României trebuie să se bazeze pe investiții, creșteri de salarii și pe creșterea consumului. "Geografia este prietena României. În această perioadă nu mai suntem o țară la limita Uniunii Europene, suntem o țară în prima linie, unde există efervescență (...) Și îmi place să citez din The Economist, care spune că, în următorii 7-8 ani, România va avea cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană. Creșterea economică înseamnă o creștere de piață bazată pe investiții, pe creșterea salariilor, pe creșterea consumului. Dar este un lucru de care cu toții împreună, dumneavoastră, cei din sală, și cei pe care îi reprezentați, trebuie să știm să luăm un avantaj. Asta înseamnă o creștere a cotei de piață pe care întreprinderile mici și mijlocii să o aibă. Ce folos dacă o să crească o piață care va fi invadată de importuri? Atunci, împreună cu dumneavoastră, cu programele pe care Guvernul României le pune la dispoziție, haideți să vorbim mai mult și mai apăsat despre «Fabricat în România», despre «Cumpără românește», despre felul în care reușim să dezvoltăm piața și cota de piață a antreprenorului din România, în special a antreprenorilor mici și mijlocii", a spus Radu Oprea.
În viziunea oficialului, exporturile României ar putea ajunge la valoarea de 100 de miliarde de euro, în acest an.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial