Ministrul Economiei: Este necesar să sprijinim cercetarea și dezvoltarea de aplicații mai eficiente, alimentate de baterii
Telex » Știri 3 martie 2023
Este necesar să sprijinim cercetarea și dezvoltarea de aplicații mai eficiente, mai durabile și mai fiabile alimentate de baterii, a susținut ministrul Economiei, Florin Spătaru, care a participat joi la prima reuniune formală a miniștrilor responsabili de competitivitate, secțiunea Piață Internă și Industrie, organizată de Președinția suedeză a Consiliului UE, relatează Agerpres. "Abordarea noastră trebuie să țină cont de câteva detalii care pot îmbunătăți competitivitatea în contextul unui aspect esențial în ceea ce privește dezvoltarea unui ecosistem al industriei viitorului, respectiv al industriei bateriilor. Am adus, astfel, în discuția cu colegii miniștri ai statelor membre, necesitatea unei dezbateri care privește întregul sistem de management al bateriilor care vizează soluții și resurse de proiectare pentru prelungirea vieții bateriilor, ceea ce s-ar reflecta în protecția mediului. Consider că este necesar să sprijinim cercetarea și dezvoltarea de aplicații mai eficiente, mai durabile și mai fiabile alimentate de baterii", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
Potrivit acestuia, inovarea este unul dintre principalii piloni pe baza cărora UE își poate construi competitivitatea pe termen lung iar competitivitatea industriei depinde de capacitatea sa de a-și actualiza constant procesele și produsele cu tehnologii noi, curate.
"În cadrul reuniunii COMPET, am salutat demersul Comisiei cu privire la propunerea de reglementare în domeniul contractelor de servicii financiare încheiate la distanță. O atenție deosebită trebuie acordată industriei care este motorul dezvoltării prin crearea de valoare adăugată și locuri de muncă, context în care eforturile trebuie concentrate în această zonă pentru direcționarea investițiilor, finanțării, inclusiv prin dezvoltarea și implementare noilor tehnologii", a mai precizat ministrul Economiei.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial