Ministrul Economiei: O strategie de ajutor a industriei românești se va regăsi în noul program de guvernare
Telex » Știri 26 mai 2023
O strategie de ajutor a industriei românești se va regăsi în noul program de guvernare, care va conține, printre altele, industrializare pe bază de licențe, o schemă de ajutor de stat pentru industria metalurgică, dar și pentru producția de echipamente energetice, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Economiei, Florin Spătaru. Astfel, întrebat dacă România are în vedere o strategie pentru sprijinirea sectorului industrial, Spătaru a răspuns: "Cu siguranță se va regăsi în noul program de guvernare".
"Sunt câteva elemente incluse, având ca obiectiv reindustrializarea României. Și aici vă pot da câteva câteva dintre proiecte: industrializare pe bază de licențe, cu achiziția unor licențe din străinătate și producția în România în sub-licență, vorbim de o schemă de ajutor de stat pentru industria metalurgică, tocmai pentru a reuși să facem această modificare tehnologică, și scheme de ajutor de stat pentru producția de echipamente energetice, care pot duce la tranziția energetică, așa cum sunt acele pompe de căldură, panouri solare, mori eoliene, care ar putea fi produse în România", a adăugat el.
Ministrul a subliniat că sunt sectoare economice industriale care au un impact în produsul Intern Brut mult mai mare decât în anii anteriori.
"Industria românească nu mai e la nivelul anilor '89 ca număr de societăți, dar, dacă vorbim de producție, producție livrată, sunt sectoare economice industriale care livrează incomparabil mult mai mult decât în anii anteriori. Vorbim de industria automotive în primul rând, pentru că, pe lângă cei doi mari producători de autoturisme, sunt și cei din industria orizontală. Vorbim de alte sectoare economice, producția de echipamente, cablaje, care în acest moment au un impact în PIB mult mai mare decât îl aveau înainte de '89", a afirmat el.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial