Ministrul Economiei: Proprietatea intelectuală este unul dintre fronturile viitorului
Telex » Știri 6 martie 2019
Proprietatea intelectuală este unul dintre fronturile viitorului, iar în viitorul deloc îndepărtat drepturile de proprietate intelectuală vor deveni o resursă la fel de importantă pentru dezvoltarea economiilor, precum au fost resursele de hidrocarburi în secolul XX, a declarat, la un eveniment de profil, ministrul Economiei, Niculae Bădălău, citat de Agerpres. El a menţionat că drepturile de proprietate intelectuală reprezintă un element central pentru succesul Pieţei Unice, în contextul în care funcţionarea adecvată a acesteia presupune eliminarea restricţiilor în calea liberei circulaţii şi denaturărilor concurenţei.
Totodată, drepturile de proprietate intelectuală au o importanţă crucială pentru protecţia inovării şi încurajarea creativităţii, fiind active esenţiale pentru menţinerea şi întărirea competitivităţii companiilor europene pe o piaţă din ce în ce mai globalizată.
„Ne gândim, de exemplu, la marca comercială. În opinia noastră, este unul dintre cele mai importante active ale unei companii. Aceasta permite dezvoltarea strategiilor de marketing pe termen lung şi asigură încrederea consumatorilor în produsele sau serviciile furnizate. Apreciem principiul co-existenţei şi complementarităţii între sistemele UE şi sistemele naţionale de mărci, care este adecvat pentru toate companiile indiferent de dimensiune. Ne gândim la faptul că o parte încă semnificativă a IMM-urilor nu desfăşoară activităţi transfrontaliere, acestea preferând, prin urmare, să apeleze la sistemele naţionale de mărci”, a declarat Niculae Bădălău.
Ministrul Economiei s-a referit succint şi la brevete şi a precizat că, pentru mediul de afaceri, acestea sunt instrumente esenţiale de gestionare a competitivităţii. El a spus că, în actuala eră a tehnologiilor digitale, brevetele au o semnificaţie aparte pentru companiile care activează în domeniul inteligenţei artificiale, domeniu care, în etapa de cercetare şi dezvoltare, necesită resurse financiare majore.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile