Ministrul Economiei: România își propune să devină un jucător important în UE în domeniul semiconductorilor
Telex » Știri 27 februarie 2023
Industria electronică și dependența Uniunii Europene (UE) de semiconductori sunt subiecte care preocupă, iar România a demarat proiecte la începutul crizei semiconductoarelor și își propune să devină un jucător important în UE în acest domeniu, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, cu ocazia unei vizite pe care a efectuat-o la o unitate de producție cu capital german, relatează Agerpres. "Vizita pe care am făcut-o la compania de semiconductori Infineon din Warstein, Germania, este un argument suplimentar pentru atenția pe care o acordăm pentru a stabili un ecosistem național adaptat industriei viitorului. Industria electronică și dependența UE de semiconductori sunt subiecte care preocupă Uniunea Europeană. România a demarat proiecte la începutul crizei semiconductoarelor și își propune să devină un jucător important în UE în acest domeniu. Țara noastră are o tradiție în semiconductori care a început încă din anii 1970-1980, prin urmare, există resurse din punct de vedere al capitalului uman. În România există deja companii active în acest domeniu cu capacități în domeniul cercetării-dezvoltării-inovării. Compania germană Infineon Technologies este cea mai puternică companie de semiconductori din România și dorim să discutăm despre creșterea în continuare a ecosistemului din țara noastră, implicând Infineon, o companie de renume mondial", a susținut Florin Spătaru.
Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, după turul fabricii de semiconductori, ministrul Florin Spătaru și vicepreședintele și directorul general al Infineon Technologies România au discutat despre capacitățile deja dezvoltate în România, privind domeniul microelectronicii și potențialul său de dezvoltare ulterioară.
Florin Spătaru, împreună cu o echipă a Ministerului Economiei și a Universității Politehnica din București, au vizitat unitatea de producție Infineon Warstein, una dintre locațiile de producție de top ale Infineon Technologies.
De la începutul anului 2022, ministerul de resort a pus la dispoziția marilor companii din domeniu, fonduri în valoare de 500 de milioane de euro prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile