Ministrul Economiei: Suntem pe cale să pregătim un pachet pentru ajutor direct destinat IMM-urilor, de 750 de milioane de euro
Telex » Știri 14 aprilie 2020
România discută la Bruxelles despre un pachet de sprijin direct pentru IMM-uri, în valoare de 750 milioane euro, a declarat, la postul public de radio, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, citat de Agerpres. „Ce vă pot spune este că discut, eu cel puţin, la nivelul Ministerului Economiei, discut cu prim-ministrul, cu ministrul Fondurilor Europene şi cu ministrul Finanţelor Publice tocmai pentru a pregăti acest pachet de ajutorare a întreprinderilor mici şi mijlocii. Din discuţiile pe care le-am avut (…), suntem pe cale să pregătim un pachet, cel puţin pentru ajutor direct pentru IMM-uri de 750 de milioane de euro. Se discută, domnul ministru Boloş discută, în acest moment, la Bruxelles, acest lucru”, a declarat Virgil Popescu.
Potrivit ministrului, pachetele de măsuri vor fi făcute în aşa fel, încât nu să compenseze pierderile, ci să relanseze economia şi în cel mai scurt timp „să ajungem acolo unde am fost la începutul crizei”. „(...) venim cu un pachet de măsuri care să acopere golul care a fost lăsat prin contracţia economiei. Noi dorim să repornim economia treptat, încet şi să ajungem la nivelul pe care l-am avut înainte. De asemenea, cred că este foarte important să ne gândim şi ce vom face în perioada post-criză şi ce vom face din punct de vedere strategic în România pentru perioada pe termen mediu şi pe termen lung, pentru că, ok, rezolvăm această criză, dar trebuie să ne gândim ce vom face în viitor cu economia României, pentru că, după părerea mea şi a colegilor mei din guvern, a prim-ministrului, nimic nu va mai fi la fel cum a fost înainte. Trebuie să vedem exact şi trebuie să încercăm, să zic aşa, să beneficiem de pe urma acestei pandemii. Eu cred că se vor reloca foarte multe industrii din afara Europei în zona europeană”, a afirmat Virgil Popescu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale