Ministrul Economiei: Turiștii să fie foarte precauți; sărbătorile de iarnă nu vor fi așa cum am fost obișnuiți
Telex » Știri 19 noiembrie 2020
Hotelurile şi staţiunile sunt deschise pentru cei care vor să călătorească în această perioadă, însă turiştii trebuie să fie foarte precauţi şi să înţeleagă că aceste sărbători de iarnă vor fi altfel decât am fost obişnuiţi până acum, a declarat, într-o conferinţă de presă, Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, care gestionează şi sectorul turistic. „Eu zic să fim foarte precauţi în acest moment. Vestea că apare vaccinul - avem deja două vaccinuri confirmate - este o veste bună, dar până ajungem să dispară această pandemie, iar vaccinul să ajungă la toată lumea şi să intrăm în normalitate mai durează ceva”, a spus Virgil Popescu, citat de Agerpres. El a afirmat că în continuare hotelurile şi staţiunile sunt deschise, însă nu se aşteaptă la un val de turişti în perioada următoare.
„Le recomand prudenţă. Le recomand când se duc la petrecerea timpului liber să respecte absolut toate normele, să poarte mască, distanţă. Nu sunt nişte sărbători pe care să le facem aşa cum suntem noi obişnuiţi să le facem. De aceea, cei care doresc se pot duce, dar nu mă aştept la un val de turişti în această perioadă. Uitaţi-vă peste tot în Europa şi în lume că au crescut cazurile. Noi am reuşit să le ţinem sub un plafon şi sunt de o săptămână şi ceva pe acest plafon, sub 10.000 de cazuri, cu eforturi pe care le menţinem şi recomand tuturor să se protejeze”, a continuat oficialul guvernamental.
Ministrul a amintit că a trecut prin această boală şi, din fericire, a avut o formă uşoară, iar faptul că a purtat mască a ajutat să nu răspândească virusul şi la alte persoane din jurul său.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național