Ministrul Energiei: România va avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi de gaze naturale
Telex » Știri 20 ianuarie 2022
România va avea iarna viitoare un surplus de un miliard de metri cubi de gaze naturale, care vor veni din Marea Neagră, din acel perimetru unde face exploatarea Black Sea Oil & Gas, a declarat, la un post de televiziune, ministrul Energiei, Virgil Popescu, citat de Agerpres. „România dacă ar fi avut gazele din Marea Neagră... eram complet independenți, eram chiar un furnizor de gaze naturale, un furnizor regional de stabilitate energetică. În schimb, România mai are un perimetru și acesta este aproape gata, acel perimetru unde face exploatarea Black Sea Oil & Gas. Am avut discuții cu ei și în cursul acestei primăveri va ieși primul gaz din Marea Neagră, deci România va mai avea un surplus în iarna viitoare de un miliard de metri cubi care va veni din Marea Neagră. Asta va reduce și mai mult dependența României de gazul rusesc”, a precizat Virgil Popescu.
Acesta a susținut că Romgaz va începe investițiile și la zăcământul de la Caragele din județul Buzău, de unde vor veni primele gaze, cel mai probabil, în 2023.
„De asemenea, avem zăcămintele onshore, în interiorul țării, în special zăcământul de la Caragele, din zona Buzăului, dar zăcământul adânc de la Caragele, unde Romgaz începe investițiile și începe să sondeze din nou acum. Și acolo avem un zăcământ bogat și unde probabil, în 2023, vorbim de primele gaze din acest zăcământ. Avem clar ce vrem să facem în zona gazului, care este o zonă foarte sensibilă foarte legată de jocurile geopolitice regionale și unde ne concentrăm pentru a putea să nu mai avem valuri în perioada următoare”, a adăugat ministrul.
Zăcământul de la Caragele este estimat la aproximativ 30 de miliarde de metri cubi, iar cel din perimetrul Neptun Deep, la 42-84 miliarde de metri cubi. Rezervele estimate în perimetrul Midia, unde face exploatarea Black Sea Oil & Gas, se cifrează la aproximativ 20-30 miliarde de metri cubi.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial