Ministrul Finanțelor: 70-80% dintre măsurile pentru menținerea puterii de cumpărare a românilor vor fi susținute cu fonduri europene
Telex » Știri 30 martie 2022
România a obținut de la Comisia Europeană o flexibilizare a modului de utilizare a fondurilor europene, astfel că 70-80% dintre noile măsuri pentru menținerea puterii de cumpărare a românilor ar putea fi susținute cu bani de la UE, a afirmat, la un eveniment de specialitate, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, citat de Agerpres. Cu acest prilej, el a fost întrebat de jurnaliști care sunt măsurile pe care le pregătește Guvernul și din ce bani vor fi susținute.
„România a venit deja cu un pachet de măsuri, care au vizat în mare parte prețurile la energie. În contextul actual, Guvernul lucrează la un pachet de măsuri care să vină și să susțină costurile suplimentare create de creșterea unor prețuri precum cele de la combustibili și la alimente, dar și în alte zone, astfel încât economia să funcționeze în continuare și cetățenii să nu aibă o putere de cumpărare diminuată”, a spus Adrian Câciu.
Acestea vor însemna orice fel de soluții care vin în sprijinul oamenilor cu venituri mici.
„Am avut patru discuții la Ecofin și am obținut un cadru de ajutoare de stat cu care putem veni în zona economiei și a gospodăriilor”, a susținut el.
Ministrul a subliniat că fondurile europene sunt prioritare. „Avem la dispoziție fonduri europene din exercițiul financiar 2014-2020 care încă sunt nefolosite. Și în criza pandemică, Guvernul de atunci a luat măsura de a transfera fonduri europene de pe o axă pe alta, pentru a ajuta economia. Cred că acest model trebuie replicat și acum. Am obținut această flexibilizare, fără a fi necesară o întreagă birocrație. Minimum 70%-80% dintre măsuri ar trebui susținute din fonduri europene, pentru că nu trebuie să uităm că trebuie să ne menținem angajamentele, că suntem într-o procedură de deficit excesiv, suntem angajați în PNRR și nu trebuie sacrificat niciun leu din obiectivele anterioare conflictului”, a spus ministrul român.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național