Ministrul Finanțelor: În primul trimestru al acestui an, e important să ajungă cât mai mulți bani în economie
Telex » Știri 7 februarie 2022
Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat, la Războieni, în județul Iași, că este important ca în primul trimestru al acestui an să ajungă cât mai mulți bani în economie pentru „a putea face față unei situații destul de complicate”.
„Vă anunț că am început schema de ajutoare de stat pentru perioada 2022 - 2027, cu accentul mai ales pe zonele care au fost mai puțin dezvoltate și zona de nord-est a României este una dintre zonele care are nevoie ca de aer de investiții. (...) Important este ca în primul trimestru al acestui an, din punctul meu de vedere, câți mai mulți bani să ajungă în economic. Doar astfel putem face față împreună unei situații destul de complicate, care ne consumă destul de multă energie intelectuală”, a afirmat ministrul.
Oficialul a făcut referire la mai multe programe pentru IMM-uri, în valoare de zece miliarde de lei, care ar putea fi discutate în această săptămână.
„Am vizitat o serie de operatori economici din industria alimentară și vedem că problemele pot fi rezolvate. Și am identificat deja o serie de soluții. Dincolo de partea de capital, cu care intrăm și în zona de agricultură, vreau să vă anunț că (în această săptămână, n.r.) vom avea probabil patru programe către tot ce înseamnă întreprinderile mici și mijlocii, inclusiv cele din zona de industrie alimentară, în care vom pune la dispoziție zece miliarde lei pentru capitalizarea investiției și dezvoltare mai ales, pentru crearea de valoare adaugată și tranziție către zona digitală și cea de economie verde”, a precizat ministrul.
El a vorbit și despre o schemă de sprijin de stat pentru compania Antibiotice Iași. „Mă bucură să vedem că avem companii de stat care sunt încă în industria farma, mai ales în situația prin care România încă trece, și care rezistă și care are nevoie de sprijin și pe care îl va primi, sprijin care va veni pe două componente, un sprijin pentru investiții direct din profitul reinvestit, iar, pe de altă parte, din ajutoare de stat”, a spus Adrian Câciu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național