Ministrul Finanțelor: Trebuie să ne asigurăm că noul cadru de reguli fiscale facilitează investițiile
Telex » Știri 18 ianuarie, 9:47
Trebuie să ne asigurăm că noul cadru de reguli fiscale facilitează investițiile, inclusiv pentru țările cu un spațiu fiscal mai mic cum este România, consideră ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Acesta a participat la reuniunea Consiliului Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), desfășurată la Bruxelles, informează Agerpres. Miniștrii de finanțe din Uniunea Europeană au adoptat concluziile Raportului privind Mecanismul de Alertă 2024 și Analiza Anuală a Creșterii Sustenabile 2024, respectiv recomandarea pentru politica economică a zonei euro, a arătat ministrul pe pagina sa de Facebook. Potrivit sursei citate, acesta este primul pas pentru inițierea procesului anual al Semestrului European pentru monitorizarea politicilor economice, de ocupare a forței de muncă și fiscale din statele membre.
Una dintre concluziile Raportului privind Mecanismul de Alertă 2024 este nevoia unei integrări mai bune a Procedurii privind Dezechilibrele Macroeconomice în cadrul de guvernanță economică, care este în curs de revizuire.
"Trebuie să ne asigurăm că noul cadru de reguli fiscale facilitează investițiile, inclusiv pentru țările cu un spațiu fiscal mai mic, cum este România, menținând în același timp finanțe publice solide", a precizat Marcel Boloș.
Președinția belgiană a Consiliului UE și-a prezentat prioritățile pentru cele șase luni de mandat, cu precizarea că se va concentra pe finalizarea revizuirii guvernanței economice a Uniunii, pe continuarea sprijinului financiar acordat Ucrainei și pe legislația care reglementează uniunea bancară și pe cea a piețelor de capital. În plus, va continua lucrările pe marginea propunerilor privind un nou set de resurse proprii ale UE, pentru finalizarea revizuirii Cadrului Financiar Multianual și pentru revizuirea legislației referitoare la Codul Vamal.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale