Ministrul Finanțelor: Vrem să majorăm cu 750 milioane lei bugetul alocat primei sesiuni a schemei de ajutor pentru antreprenori
Telex » Știri 10 decembrie 2024
Bugetul primei sesiuni din cadrul schemei de ajutor de stat pentru antreprenorii pregătiți să facă investiții majore în România va fi majorat cu 750 de milioane de lei, a anunțat, la începutul acestei săptămâni, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, citat de Agerpres. „Voi propune în Guvern suplimentarea bugetului primei sesiuni din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin HG 300/2024. Concret, vrem să majorăm cu 750 de milioane de lei bugetul alocat inițial, ajungând la un total de 1,5 miliarde de lei. Reamintesc că bugetul schemei este de 2,25 miliarde lei și vizează investițiile majore, de minimum 50 milioane lei, în industriile cu tradiție în România”, a scris Marcel Boloș, pe Facebook. Potrivit sursei citate, decizia vine pe fondul calității ridicate a proiectelor depuse, în special în industria prelucrătoare - un domeniu-cheie pentru modernizarea și creșterea competitivității economiei României.
„De ce este această schemă atât de importantă? Efectul multiplicator este esențial. Fiecare investiție generează valoare în lanț: stimulează investițiile majore în regiunile mai puțin dezvoltate; aduce locuri noi de muncă bine plătite și specializate; integrează furnizorii locali în proiecte mari, generând noi oportunități de afaceri; contribuie la modernizarea proceselor industriale și adoptarea de tehnologii avansate, companiile devin mai competitive pe piețele internaționale și stimulează exporturile”, a subliniat Marcel Boloș.
Acesta consideră că fiecare leu investit face ca beneficiile să fie resimțite nu doar de companiile sprijinite, ci de întreaga economie. „Aceasta este adevărata putere a unui sprijin bine calibrat: să transforme investițiile în pârghii reale pentru dezvoltare regională”, a mai scris Marcel Boloș pe rețeaua de socializare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru