Ministrul Muncii: Lipsa forței de muncă este un obstacol în activitatea multor angajatori
Telex » Știri 16 august 2023
Lipsa forței de muncă este un obstacol în activitatea multor angajatori, penuria de angajați calificați limitând producția și furnizarea de servicii în mai multe sectoare ale economiei, a afirmat ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, citată de Agerpres. "M-am întâlnit (…) cu reprezentanții Camerei de Comerț Americane în România (AmCham), organism care reunește 540 de membri, companii care numără peste 250.000 de angajați. Dacă în urmă cu câțiva ani problemele cele mai importante ale mediului de afaceri erau legate de fiscalitate, de această dată deficitul de forță de muncă bine calificată este realitatea momentului. Suntem conștienți că lipsa forței de muncă este un obstacol în activitatea multor angajatori, penuria de angajați calificați limitând producția și furnizarea de servicii în mai multe sectoare ale economiei", a scris ministrul Muncii pe Facebook.
Aceasta a subliniat că politicile de formare și de ocupare ale Ministerului Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) trebuie să joace un rol activ de diminuare a acestui fenomen pentru a răspunde în acest fel transformărilor și provocărilor de pe piața muncii.
"Vizăm realizarea de proiecte și programe care să fie cât mai adecvate nevoilor angajatorilor și suntem deschiși la dialog pentru a găsi împreună cele mai bune soluții. Doresc să instituționalizăm acest tip de dialog care să ducă la măsuri prin care angajații să devină cât mai competitivi, iar companiile să devină cât mai puternice și să aducă plus valoare. Îmi doresc ca, printr-un efort comun, să facem cât mai atractivă piața forței de muncă din România atât pentru cei care se află în țară, cât și pentru cei din afara granițelor, să stimulăm investițiile și să contribuim, astfel, la dezvoltarea sustenabilă a economiei românești", a mai scris Simona Bucura-Oprescu pe pagina de socializare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial