Ministrul Muncii: Programele de formare profesională trebuie să se întâlnească cu nevoile reale ale pieței muncii
Telex » Știri 17 ianuarie, 9:17
Programele de formare profesională trebuie să se întâlnească cu nevoile reale ale pieței muncii pentru că este nevoie de o piață a forței de muncă puternică pentru a putea plăti pensii și salarii, consideră ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, citată de Agerpres. Ministrul s-a întâlnit marți cu reprezentanții Camerei de Comerț Americane în România (AmCham) iar discuțiile au vizat deficitul de forță de muncă din România și situația agenților de muncă temporară, informează Ministerul Muncii și Solidarității Sociale pe pagina sa de Facebook.
Ministrul Simona Bucura-Oprescu a subliniat încă o dată că prioritatea mandatului său vizează găsirea de soluții pentru a crește gradul de ocupare pe piața forței de muncă din România.
"Avem nevoie de o piață a forței de muncă puternică pentru a putea plăti pensii și salarii care să asigure un nivel de trai adecvat pentru români. Este nevoie, în acest sens, să răspundem eficient la nevoile pe care angajatorii le au. Programele de formare profesională trebuie să se întâlnească, astfel, cu nevoile reale ale pieței muncii. Îmi doresc să aflu direct de la angajatori problemele cu care aceștia se confruntă și să lucrăm împreună pentru a găsi cele mai bune soluții pentru a avea o piață a muncii adecvată și pentru a oferi sprijinul necesar pentru dezvoltarea economiei României", a declarat Bucura-Oprescu.
Pe de altă parte, în ceea ce privește agenții de muncă temporară, la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale este în lucru un proiect de act normativ care să eficientizeze condițiile de autorizare și să reducă birocrația, cu respectarea și protejarea drepturilor lucrătorilor.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național