Ministrul Muncii: Sper ca legea pensiilor și legea salarizării să fie finalizate în aproximativ un an
Telex » Știri 19 februarie 2021
Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, a declarat, la Constanţa, că speră ca noua lege a pensiilor, respectiv cea a salarizării să fie finalizate în aproximativ un an, relatează Agerpres. „Sper ca legea pensiilor, una peste alta, cu tot cu dezbaterea parlamentară, să fie finalizată în maxim un an de zile. Iar legea salarizării este o lege extrem de delicată, care vizează foarte mulţi beneficiari, mulţi dintre ei lucrează în condiţii dificile sau în sectoare esenţiale şi facem această analiză temeinic şi sper ca în aproximativ un an de zile să finalizăm şi o lege a salarizării care, ulterior, să fie susţinută de toate ministerele de linie care reglementează categoriile socio-profesionale, astfel încât sistemul de salarizare public din România să ajungă să fie cu adevărat echitabil”, a afirmat Raluca Turcan.
Referitor la procesul de recalculare a pensiilor, ea spus că îşi doreşte să fie finalizat în circa doi ani, în condiţiile în care se va face în format electronic. „Procesul în sine al recalculării are două etape. Una este această etapă de evaluare, (...). În paralel, pregătim varianta legislativă. Când sunt gata şi evaluarea şi varianta legislativă, se operează propriu-zis recalcularea, care fiind într-un format electronic nu va dura foarte mult timp. (...) Acest proces unic în ultimii 30 de ani mi-aş dori să reuşim să-l finalizăm în aproximativ doi ani de zile. Mai menţionez că în perioada 2005 - 2008, (...) s-au recalculat aproximativ un milion de pensii, în trei ani de zile. Iar noi ne propunem să recalculăm cinci milioane de pensii, în maxim doi ani de zile”, a declarat ministrul Muncii.
Ea a menţionat că softul pentru introducerea dosarelor pensionarilor în format electronic va fi lansat probabil săptămâna viitoare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara