Ministrul Muncii: Trebuie să fim pregătiți pentru meseriile viitorului, pentru tranziția verde și pentru tranziția digitală
Telex » Știri 10 mai, 9:32
Viitorul Europei trebuie să aibă în vedere dezvoltarea competențelor lucrătorilor, asigurarea instrumentelor de care aceștia au nevoie și urmărirea unei strategii pentru îmbunătățirea pieței muncii în contextul acestor schimbări, consideră ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, citată de Agerpres. Aceasta a participat, joi, la Madrid, la Conferința la nivel înalt cu tema "Către o Europă socială cu noi drepturi", organizată de Ziua Europei, de către Ministerul Muncii și Economiei Sociale din Spania.
"Trebuie să fim pregătiți pentru meseriile viitorului, pentru tranziția verde și pentru tranziția digitală, iar primul lucru care trebuie asigurat este să facilităm înțelegerea a ce înseamnă această tranziției atât în plan social cât și al productivității muncii. Avem deja reglementări legale și o strategie pentru locurile de muncă verzi, iar oamenii trebuie să știe pentru ce transformări trebuie să se pregătească. În al doilea rând, cred că trebuie să dăm mesaje foarte clare pe acest subiect atât lucrătorilor, cât și angajatorilor asupra gestionării potențialelor riscuri de adaptare referitoare la apariția noilor contexte de muncă. Însă, la fel de important este să le punem la dispoziție instrumentele necesare pentru dezvoltarea profesională în acest sens, în special prin intermediul Serviciului Public de Ocupare, în vederea perfecționării și calificării pentru ocupații verzi și digitale. Consider că economia socială și economia circulară sunt sectoare care pot fi puse în valoare mult mai bine în viitor", a declarat ministrul, în cadrul conferinței de la Madrid, potrivit unui comunicat al instituției.
Demnitarul român a intervenit în cadrul panelului "O nouă agendă socială pentru Europa".
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice