Ministrul Transporturilor a anunțat că săptămâna viitoare se va circula pe primul tronson din Autostrada Moldovei
Telex » Știri 20 noiembrie 2020
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat că pe varianta ocolitoare a orașului Bacău, parte componentă a viitoarei autostrăzi a Moldovei, se va putea circula începând de săptămâna viitoare. Obiectivul va fi inaugurat înainte de termen, a precizat demnitarul, citat de Mediafax.
Lucian Bode a spus că, în timpul vizitei de lucru pe care a efectuat-o astăzi pe varianta ocolitoare a orașului Bacău, împreună cu premierul Ludovic Orban, a primit asigurări din partea antreprenorului că cei 16 kilometri de șosea, parte din Autostrada Moldovei, vor fi dați în trafic în perioada 27 noiembrie - 3 decembrie.
„Am asistat în aceste 12 luni la un progres remarcabil al proiectului, de la un stadiu fizic de 27% înregistrat în luna noiembrie a anului 2019, la 100% în luna septembrie a acestui an pentru obiectul 3 din contract, cei 7,3 km legătura rutieră de la sud de Bacău intre DN 2 și DN 11 care au fost deschiși traficului, urmând ca și restul din contract să fie finalizat în perioada comunicată de către antreprenor 27 noiembrie – 3 decembrie 2020. Întregul obiectiv de investiții va fi finalizat înainte de termenul contractual care este sfârșitul lunii ianuarie 2022”, a anunțat Lucian Bode pe Facebook.
El a mai spus că pentru șoseaua de la Bacău în ultimele 12 luni au fost efectuate plăți în valoare de 467 milioane lei și a fost revizuit acordul de mediu. Tot pentru varianta ocolitoare s-au făcut toate formalitățile astfel încât la finalul lunii octombrie a fost emisă decizia de finanțare a acestui proiect din fonduri europene nerambursabile în valoare de 143 de milioane de euro.
Ministrul a mai menţionat că tot în regiunea Moldovei, pentru primele patru secțiuni din A7, de la Ploiești la Pașcani va fi demarată procedura de licitație pentru execuție, iar pentru ultimele două sectoare, de la Pașcani la Siret, au fost semnate contracte pentru întocmirea documentațiilor tehnice. De asemenea, în luna mai a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru A13.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național