MIPE a publicat în consultare publică proiectul privind organizarea comitetelor de coordonare și monitorizare a PNRR
Telex » Știri 24 decembrie 2021
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat în procesul de consultare publică proiectul de Hotărâre de Guvern privind organizarea și funcționarea Comitetului interministerial de Coordonare a Planului Național de Redresare și Reziliență, precum și a organizării și funcționării Comitetului de Monitorizare a PNRR, relatează Agerpres. Președintele Comitetului de Coordonare este șeful Guvernului, iar vicepreședinte va fi ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. În componența comitetului se află și ministrul Finanțelor și miniștrii/conducătorii instituțiilor cu rol de coordonator de reformă și/sau investiții din PNRR.
Potrivit documentului, oricare dintre membrii Comitetului de Coordonare poate supune spre aprobare președintelui acestuia propunerea de participare în cadrul anumitor ședințe, în funcție de tematica de discuție, cu rol consultativ, a unor specialiști în domeniu din cadrul unor ministere sau al unor organizații guvernamentale.
La reuniunile Comitetului de Coordonare pot participa, în calitate de invitați, senatori și deputați, președinții comisiilor de afaceri europene ale Parlamentului precum și reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, corespunzător subiectelor supuse dezbaterii.
În ceea ce privește Comitetul de Monitorizare a PNRR, președintele acestuia va fi ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.
Comitetul de Monitorizare are în componență reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale, sindicatelor, patronatelor, structurilor asociative ale administrației publice locale, respectiv: Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, Asociația Municipiilor din România, Asociația Orașelor din România și Asociația Comunelor din România, dar și reprezentanți ai altor forme asociative de interes general, constituite potrivit legii.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial