MIPE: Descentralizarea fondurilor europene pentru dezvoltare regională avansează
Telex » Știri 7 iulie 2021
Potrivit stadiului actual al organizării viitoarelor fonduri structurale 2021-2027, ar urma să existe opt Programe Operaționale Regionale, pe fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare, în locul unui singur program pentru toate, așa cum a fost din 2007 până acum. Anunțul a fost făcut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), care a organizat o întâlnire cu Agențiile de Dezvoltare Regională și organizațiile reprezentative ale autorităților locale pentru a agrea detaliile privind descentralizarea și gestionarea Programelor Operaționale Regionale.
Pregătirea viitoarelor programe operaționale este un proces care se desfășoară, în această perioadă, în paralel cu finalizarea Planului Național de Redresare și Reziliență. „Continuăm procesul de regionalizare și întâlnirea de astăzi a avut scopul găsirii soluțiilor tehnice pentru a-l pune în practică, într-un mod cât mai simplu și care să răspundă rigorilor Comisiei Europene și ale Autorității de Audit. Dorim să operaționalizăm noul sistem cât mai rapid și fără riscuri ulterioare. Fondurile europene se regionalizează primele și este un experiment pe care ar trebui să îl urmeze și restul administrației”, a declarat ministrul de resort, Cristian Ghinea.
„În ultima perioadă, reprezentanții MIPE au avut o serie de întâlniri, atât cu Comisia Europeană, cât și cu Autoritatea de Audit, pe lângă mecanismul de implementare a PNRR, și pe subiectul operaționalizării Agențiilor de Dezvoltare Regională (ADR) ca autorități de management pentru Programele Operaționale Regionale”, se menționează într-un comunicat al MIPE.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru