MIPE: Primele măsuri de simplificare a aplicației MySMIS, implementate de Comisia de Tăiat Hârtii
Telex » Știri 4 iunie 2021
Comisia de Tăiat Hârtii din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), înființată pentru a coordona procesul de simplificare la nivelul instituției, a făcut deja primele schimbări menite să ușureze procesul de depunere a proiectelor prin aplicație MySMIS, a anunțat MIPE, într-un comunicat. La începutul anului, ministerul a derulat un amplu proces de consultare cu beneficiari și cu personalul implicat în evaluarea proiectelor pe fonduri europene pentru a colecta sugestii de debirocratizare a procesului de depunere și de simplificare a aplicației MySMIS. În momentul de față, o parte dintre măsuri au fost deja implementate, altele sunt în faza de testare”, se menționează în comunicat.
Printre primele măsuri de simplificare implementate se numără următoarele: ● a fost eliminată componenta descriptivă a CV-ului, fiind necesară doar încărcarea electronică a CV-ului, în format PDF, și a documentelor justificative; ● a fost eliminată cerința semnăturii olografe de pe CV și a ștampilei „CONFORM CU ORIGINALUL”, precum și a altor adnotări. Acum este necesară doar semnarea electronică a documentelor; ● a fost actualizat nomenclatorul de coduri COR (Clasificarea Ocupațiilor din România); ● a fost implementată denumirea unitară a apelurilor deschise; ● au fost introduse statistici pentru fiecare apel; ● a fost introdusă o secțiune pentru asistența utilizatorului, cu legături către Manuale MySMIS, Asistență/Helpdesk.
Reprezentanții MIPE precizează că, în perioada următoare, o serie de alte măsuri de simplificare vor fi implementate pentru fiecare modul în parte. Beneficiarii vor fi notificați în cadrul aplicației cu privire la modificările făcute.
În același timp, în cadrul MIPE se lucrează la corelarea măsurilor de simplificare din aplicație cu toată documentația tehnică (ghiduri, manualul beneficiarului, orientări generale etc.). „În paralel cu munca foarte intensă pentru Planul Național de Redresare și Reziliență, la MIPE se lucrează și la pregătirea viitoarelor Programe Operaționale. Unul dintre obiectivele noastre este debirocratizarea accelerată a domeniului fondurilor europene, vrem ca aceste fonduri să ajungă mai repede și mai simplu acolo unde este nevoie de ele, cu impact real în viața comunităților din România. Vor urma și alte măsuri de simplificare și debirocratizare, colegii mei au deja o listă de zeci de propuneri”, a declarat ministrul de resort, Cristian Ghinea.
„Procesul de simplificare este în plină desfășurare. În acest moment, în cadrul MIPE se lucrează concomitent la debirocratizarea aplicației informatice MySMIS, la introducerea mecanismului de costuri simplificate, dar și la simplificarea procedurilor specifice procesului de accesare-implementare a fondurilor europene”, a declarat, la rândul său, Cătălina Bădoiu, secretar de stat în cadrul MIPE, coordonator al Comisiei de Tăiat Hârtii din minister.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial