MIPE va beneficia de sprijinul BEI pentru atragerea fondurilor UE alocate pentru perioada 2021-2027
Telex » Știri 25 februarie 2022
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu și vicepreședintele Băncii Europene de Investiții, Christian Kettel-Thomsen, au semnat Memorandumul de Înțelegere privind Sprijinul pentru Implementarea Proiectelor între Guvernul României și Banca Europeană de Investiții (BEI), pentru perioada 2021-2027. „Acest Memorandum este o realizare importantă deoarece ne va permite să beneficiem de expertiza și sprijinul BEI în perioada de programare 2021-2027”, a subliniat Dan Vîlceanu, citat într-un comunicat al MIPE.
În timpul reuniunii, au fost discutate detalii referitoare la sprijinul pe care experții BEI îl pot asigura în implementarea instrumentelor financiare aferente Politicii de Coeziune, respectiv a Planului Național de Redresare și Reziliență. Astfel, BEI va asigura sprijin în vederea definirii portofoliului de proiecte, realizării obiectivelor din cadrul Acordului de Parteneriat 2021-2027 și reformelor structurale asumate. Scopul sprijinului BEI va fi atragerea fondurilor europene alocate României pentru 2021-2027.
De asemenea, au fost abordate aspecte referitoare la sprijinul oferit de Grupul BEI în implementarea instrumentelor financiare aferente Politicii de Coeziune și Planului Național de Redresare și Reziliență. În context, ministrul Dan Vîlceanu a subliniat că echipa MIPE mizează pe sprijinul experților BEI în respectarea principiului „Do No Significant Harm” în cadrul proiectelor ce vor fi finanțate.
Reamintim că, în cadrul politicii de coeziune 2021 – 2027, României îi sunt alocate fonduri în valoare de aproximativ 31 miliarde euro (prețuri curente). În același timp, alocarea PNRR este de 29,2 miliarde euro.
Reprezentanții BEI au exprimat angajamentul ferm de a sprijini autoritățile române în implementarea reformelor și priorităților de investiții asumate în documentele de programare naționale.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial