Misiune de asistență tehnică a FMI, la ANAF
Telex » Știri 27 septembrie 2022
Reprezentanții Fiscului și echipa tehnică a Fondului Monetar Internațional vor analiza pe parcursul următoarelor două săptămâni care sunt cele mai bune strategii de creștere a conformării voluntare, concluziile întâlnirilor urmând să fie prezentate pe 7 octombrie, relatează Agerpres. „Am participat (…) la ședința de deschidere a misiunii de asistență tehnică a Fondului Monetar Internațional în România, alături de reprezentantul FMI, Cameron Smith. Întâlnirile dintre reprezentanții ANAF și cei ai FMI vor continua în următoarele două săptămâni, obiectivul fiind identificarea celor mai bune strategii de creștere a conformării voluntare, urmând ca pe 7 octombrie să fie prezentate concluziile întâlnirilor, dar și un plan de acțiune”, a scris pe Facebook președintele ANAF, Lucian Heiuș.
Potrivit acestuia, ANAF a obținut încasări de 246,2 miliarde de lei în primele opt luni din 2022, iar până la finalul anului suma ar urma să ajungă la aproximativ 375,9 miliarde de lei.
„Practic, în opt luni de zile, am reușit să aducem la bugetul de stat 246,2 miliarde de lei, iar ca urmare a ultimei rectificări bugetare, până la finalul anului, total încasări pe care trebuie să le realizeze ANAF se cifrează undeva în jur de 375,9 miliarde de lei. Dacă ne comparăm cu veniturile realizate anul trecut, în primele opt luni din acest an avem o creștere de 22,4% ca indice nominal și de 12,5% ca indice real. Trebuie să ținem cont de inflație, de creșterea economică, de tot ceea ce se întâmplă în economie, la un moment dat”, a declarat președintele ANAF, la un post de televiziune. Acesta a adăugat că în primele opt luni din 2022 angajații ANAF au efectuat peste 23.000 de controale la agenții economici.
„Sumele suplimentare atrase ca urmare a acestor controale se apropie de două miliarde de lei, pe partea de inspecție, iar Antifrauda a ajuns la aproape un miliard de lei, sume sustrase declarării și achitări”, a adăugat președintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuș.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane