MLPDA: Fonduri europene pentru firme în 2020, prin POR 2.2-IMM
Telex » Știri 18 mai 2020
Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA) a publicat varianta supusă consultării publice a Ghidului Solicitantului - Condiţii specifice de accesare a fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 2.2. „Sprijinirea creării şi extinderea capacităţilor avansate de producţie şi dezvoltarea serviciilor” – un nou apel de proiecte. Potrivit unui comunicat al instituţiei, apelul are, la acest moment, o alocare de 150 milioane de euro (contribuţia FEDR şi Buget de stat); în funcţie de interesul manifestat de beneficiari şi de numărul proiectelor depuse există posibilitatea identificării de alocari suplimentare de până la 550 milioane euro.
Consultarea publică se derulează pe website-ul inforegio.ro, iar cei interesaţi pot transmite prin email observaţiile şi propunerile, la adresa info@mdrap.ro, pâna la 29 mai 2020.
„Am fost întotdeauna adeptul unei comunicări eficiente între minister şi IMM-uri pentru o bună desfăşurare a activităţii mai ales în situaţia lansării de noi proiecte, întrucât realitatea din teren este esenţială în astfel de situaţii. Acest ghid ce se găseşte spre consultare pentru cei interesaţi este extrem de important pentru accesarea de fonduri europene pentru sprijinirea creării şi extinderea capacităţilor avansate de producţie şi dezvoltarea serviciilor”, a declarat ministrul de resort, Ion Ştefan.
„Toate observaţiile, propunerile şi comentariile vor fi analizate şi luate în considerare în procesul de definitivare a ghidului specific şi lansare a apelului de proiecte. AMPOR nu va transmite răspunsuri individuale solicitărilor primite în cadrul acestei consultări”, menţionează MLPDA, în comunicat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național