MMAP: Noua aplicație Inspectorul Pădurii este disponibilă
Telex » Știri 11 februarie 2021
Ministerul mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) anunţă că noua versiune a aplicației Inspectorul Pădurii poate fi accesată de către public. Aplicația Inspectorul Pădurii este instrumentul prin care orice cetățean poate interoga baza de date a SUMAL 2.0 și poate afla detalii despre transporturile de material lemnos. Accesul în aplicație se va putea realiza de pe orice dispozitiv fix sau mobil cu acces la internet, direct din browser, la adresa inspectorulpadurii.ro.
„Echipa de dezvoltare de la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a creat și două versiuni dedicate terminalelor cu Android și iOS. Ambele versiuni au fost încărcate pe platformele dedicate (Google Play și AppStore) și vor fi disponibile pentru descărcare în scurt timp, după finalizarea procedurilor de securitate ale platformelor”, se menţionează în comunicatul MMAP.
Noua aplicație Inspectorul Pădurii beneficiază de o interfață nouă și de îmbunătățiri în ceea ce privește experiența utilizatorului, față de versiunea precedentă. Publicul va avea acces la informații, astfel:
♦ Avizele de transport
Vor fi afișate pe hartă avizele din ultimele 96 de ore. Asupra acestora pot fi efectuate căutări după numărul de înmatriculare, cod aviz, număr APV din care provine avizul căutat sau după un anumit tip de transport. În situația în care un utilizator public dorește să afle anumite detalii în legătură cu transporturile care nu se încadrează în intervalul de 96 de ore de la emiterea avizului, respectivele informații vor fi puse la dispoziția solicitantului prin cerere scrisă, în baza Legii 544/2001 privind informațiile de interes public, la adresa de email solicitari544@mmediu.ro și vor fi comunicate prin email, conform legii, în termen de maximum 10 zile de la solicitare.
Traseul parcurs de mijlocul de transport va fi disponibil pentru vizualizare la 24 de ore de la încheierea transportului, pentru o perioadă de 24 de ore.
♦ Actele de punere în valoare (APV)
Vor fi afișate pe hartă toate APV care au fost întocmite de ocoalele silvice în stările în care se regăsesc la momentul accesării portalului. Sunt permise o serie de filtre de căutare asupra ocolului emitent al APV, asupra stării APV și asupra numărului APV. Pentru fiecare APV vor fi afișate informații, în măsura în care ele sunt disponibile, pentru starea în care se regăsește la momentul căutării APV selectat pentru vizualizare.
Toate funcționalitățile aplicației și categoriile de informații la care publicul are acces au fost stabilite prin HG nr. 497 din 25 iunie 2020.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale