MMAP: Proiectul de Ordin pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizației de mediu, în dezbatere publică
Telex » Știri 23 decembrie 2020
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) supune dezbaterii publice Proiectul de Ordin pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizației de mediu, care a fost elaborat în scopul eliminării diferitelor interpretări legate de încadrările activităților în codurile CAEN, stabilirea unor cerinţe specifice minimale desfăşurării activităţii de colectare a deşeurilor. Totodată, la întocmirea acestui Ordin, s-a avut în vedere și creșterea numărului de proiecte și inițiative locale pentru eradicarea speciilor alogene invazive.
„Actul normativ va cuprinde doar denumiri ale activităților/instalațiilor cu posibil impact asupra mediului care se vor supune procedurii de emitere a autorizației de mediu (Anexa 1 la Ordin) și va introduce o serie de cerinţe specifice minimale de care se va ţine cont la autorizarea activităţilor de colectare a deșeurilor, pentru fiecare tip de deșeu (Anexa 12 la Ordin). De asemenea, proiectul propune cerințe specifice de autorizare pentru deținerea/utilizarea speciilor alogene invazive de interes național și pentru Uniunea Europeană (Anexa 14 la Ordin)”, precizează MMAP, în comunicat.
Potrivit OUG nr. 195/2005 privind protecţia mediului, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 265/2006, cu modificările şi completările ulterioare, autorizația de mediu nu mai are termen de valabilitate, aceasta își păstrează valabilitatea pe toată perioada în care beneficiarii autorizațiilor obțin viza anuală, aspect prevăzut și în proiectul de act normativ.
Prin modificările pe care le aduce, proiectul de ordin abrogă Ordinul ministrului mediului şi dezvoltării durabile nr. 1798/2007 pentru aprobarea Procedurii de emitere a autorizației de mediu.
Proiect de Ordin şi cele 14 Anexe pot fi consultate pe site-ul MMAP, aici.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național