MMAP: Următorul apel de propuneri pentru proiecte la scară largă sub Fondul de Inovare, lansat la sfârșitul anului
Telex » Știri 17 iulie 2023
Entitățile eligibile din România trebuie să se pregătească pentru următorul apel de propuneri pentru proiecte la scară largă sub Fondul de Inovare, care va fi lansat la sfârșitul anului, cu un buget majorat de 4 miliarde de euro, a anunțat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), citat de Agerpres. "Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor atrage atenția asupra unui aspect important în legătură cu Fondul de Inovare al Uniunii Europene. În data de 13 iulie 2023, Comisia Europeană a anunțat investiții în valoare de peste 3,6 miliarde de euro în 41 de proiecte majore de tehnologie curată, finanțate prin Fondul de Inovare al UE. Observăm că niciunul dintre aceste proiecte nu este localizat în România. Situația nu reflectă lipsa de potențial sau angajament al României în lupta împotriva schimbărilor climatice, ci mai degrabă subliniază necesitatea unei mai bune informări și popularizări a acestui fond în rândul instituțiilor și companiilor noastre. Capacitatea de a dezvolta și prezenta proiecte competitive pentru astfel de fonduri implică o colaborare strânsă între universități, companii și alte entități relevante. Ministerul Mediului încurajează o mai mare utilizare a Fondului de Inovare al UE, unul dintre cele mai mari programe de finanțare la nivel global pentru tehnologii inovatoare și cu emisii zero. Vom organiza sesiuni de informare și instruire pentru a asigura că entitățile din România sunt conștiente de oportunitățile oferite de acest fond. Îndemnăm toate entitățile eligibile din România să se pregătească pentru următorul apel de propuneri pentru proiecte la scară largă sub Fondul de Inovare, care va fi lansat la sfârșitul anului, cu un buget majorat de 4 miliarde de euro", se menționează într-un comunicat transmis de la cabinetul secretarului de stat din MMAP, Ionuț-Sorin Banciu.
Acesta a subliniat importanța participării universităților și companiilor serioase în acest proces, deoarece acestea au expertiza necesară pentru a dezvolta proiecte competitive. El a menționat că este esențial să rămânem informați și să ne pregătim pentru a depune propuneri competitive.
"În încheiere, Ministerul Mediului își reiterează angajamentul de a promova dezvoltarea durabilă și inovarea în tehnologiile curate în România. Încurajăm toți actorii relevanți să se alăture acestui efort și să contribuie la lupta globală împotriva schimbărilor climatice", se mai spune în comunicat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național