MMJS: 952 de persoane au suferit accidente de muncă în primul trimestru; 11 și-au pierdut viața
Telex » Știri 18 iulie 2019
Numărul accidentelor de muncă a crescut cu 32,8% în primele trei luni ale anului 2019, la 952 persoane, din care 11 persoane şi-au pierdut viaţa, conform datelor centralizate de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS), citate de Agerpres. Sectoarele economiei naţionale în care s-au produs cele mai multe accidente de muncă în intervalul analizat au fost comerţul cu amănuntul cu excepţia autovehiculelor şi motocicletelor - cu 93 de accidentaţi (9,8% din totalul accidentaţilor din economia naţională), activităţi referitoare la sănătatea umană - 50 de accidentaţi (5,2% din total), transporturi terestre şi transporturi prin conducte - 46 de accidentaţi (4,8% din total), construcţii de clădiri - 41 de accidentaţi (4,3% din total).
Un număr mare de accidentaţi în muncă s-a înregistrat în municipiul Bucureşti - 254 accidentaţi (26,7% din total) şi judeţele Braşov - 67 (7% din total), Timiş - 48 (5%), Constanţa - 44 (4,6%), Alba - 31 (3,3%) etc.
Accidente mortale în muncă s-au consemnat în judeţele Covasna, Tulcea, Botoşani, Vrancea, Brăila, Hunedoara, Neamţ, Alba, Bacău, Galaţi şi Argeş.
Din punct de vedere al vârstei persoanelor accidentate, analiza accidentelor de muncă a evidenţiat faptul că persoanele cu vârsta cuprinsă între 50-60 de ani deţin ponderea cea mai mare, de 38%, urmate de persoanele cu vârsta cuprinsă între 40-50 de ani, care au ponderea de 27,4% din totalul persoanelor accidentate pe primele trei luni ale anului 2019.
Analiza accidentelor de muncă din punctul de vedere al grupării pe elemente cauzale a evidenţiat că cele mai multe accidente au avut loc ca urmare a cauzelor dependente de executant, persoanele vătămate contribuind în mod indirect la producerea unui număr de 905 accidente reprezentând 95,1%, urmate de cauze dependente de mijlocul de producţie, ceea ce a condus la producerea unui număr de 638 accidente, reprezentând 67%.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane