MMPS: 47.029 de copii se aflau în sistemul de protecție specială, la finele primului semestru
Telex » Știri 25 octombrie 2021
Numărul copiilor aflați în sistemul de protecție specială era, la sfârșitul lunii iunie 2021, de 47.029, dintre care 13.504 (28,71%) se aflau în servicii de tip rezidențial și 33.525 (71,29%) beneficiau de măsură de protecție specială în servicii de tip familial, conform statisticilor publicate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS), citate de Agerpres. Dintre copiii care beneficiau de de măsură de protecție specială în servicii de tip rezidențial, 10.669 se aflau în servicii de tip rezidențial publice, iar 2.835 de tip privat.
În cazul copiilor care beneficiau de măsură de protecție specială în servicii de tip familial, 17.549 se aflau la asistenți maternali, 11.600 erau la rude până la gradul IV inclusiv, și 4.376 la alte familii sau persoane.
„Reducerea intrării copiilor în sistemul de protecție specială nu ar fi fost posibilă fără dezvoltarea serviciilor de prevenire a separării copiilor de părinți (centre de zi, centre de recuperare, centre de consiliere etc.). Începând cu 1 ianuarie 2005 serviciile publice de asistență socială de la nivelul consiliilor locale sunt principalele responsabile cu dezvoltarea acestora, ajungând la 30 iunie 2021 să ofere servicii pentru 40,46% din copiii beneficiari de astfel de servicii, pentru 27,07% oferind organismele private acreditate, iar 32,47% sunt beneficiari ai serviciilor de prevenire oferite de Direcțiile Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului”, precizează MMPS.
La 30 iunie 2021, existau 1.074 de servicii de tip rezidențial publice și 302 servicii de tip rezidențial ale organismelor private acreditate. Aceste servicii includ centre de plasament clasice sau modulate, apartamente, case de tip familial, centre maternale, centre de primire în regim de urgență, alte servicii (serviciul pentru dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, adăpost de zi și de noapte).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile