MMSS: GAL-urile au reușit să atragă bani europeni pentru a revitaliza zone urbane în care trăiesc 200.000 de români
Telex » Știri 26 octombrie 2023
Grupurile de Acțiune Locală (GAL) Urbane au reușit să atragă bani europeni pentru a revitaliza zone urbane în care trăiesc peste 200.000 de români, fiind construite centre medico-sociale, cantine sociale, grădinițe, centre de afaceri sociale, reabilitate străzi, utilități și școli, informează Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), printr-o postare pe pagina proprie de Facebook, citată de Agerpres. Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a participat la Conferința GAL-urilor (Grupuri de Acțiune Locală) urbane din România care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului, în cadrul căreia au fost reliefate bunele practici la nivel local.
Simona Bucura-Oprescu și-a arătat întregul sprijin pentru GAL-uri și actorii implicați în proiecte de incluziune socială și reducerea sărăciei.
"Un instrument util din această perspectivă îl reprezintă Atlasul Zonelor Marginalizate - Urbane și Rurale - pe care Ministerul Muncii și Solidarității Sociale l-a realizat în parteneriat cu Banca Mondială. Sunt două documente menite să sprijine eforturile Guvernului în cadrul Strategiei naționale privind incluziunea socială și reducerea sărăciei. Atlasul este de un real folos și partenerilor unităților administrativ-teritoriale, precum Asociațiile de dezvoltare intercomunitară și Grupurile Locale de Acțiune. Cu ajutorul acestuia se pot face intervenții de sprijin pentru diferite tipuri de comunități (marginalizate sau cu un nivel scăzut al dezvoltării). Felicit GAL-urile și actorii implicați care reușesc să desfășoare proiecte de succes pentru creșterea calității vieții în comunități. Lucrăm împreună pentru dezvoltare durabilă'', a declarat ministrul Muncii.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național