MMSS: Peste 16.000 de tineri au fost angajați în urma programelor de ucenicie
Telex » Știri 8 aprilie, 9:09
Peste 16.000 de persoane au fost angajate ca urmare a programelor de ucenicie desfășurate cu sprijinul Agenției Naționale pentru Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM), a anunțat Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), într-un comunicat. „Programele de ucenicie permit angajatorilor să-și asigure forță de muncă pregătită și adaptată propriei culturi organizaționale. În plus, angajatorii beneficiază și de o subvenție în valoare de 2.250 de lei pe lună, pe întreaga perioadă a derulării a contractului de ucenicie”, se menționează în comunicat.
Prin programele de ucenicie la locul de muncă, tinerii au posibilitatea de obține o calificare în sistemul de formare profesională a adulților, în baza unui contract de ucenicie, care este un contract de muncă de tip particular, încheiat pe o durată determinată cuprinsă între 6 și 36 de luni.
„Pe lângă programele de ucenicie, strategia guvernului este de a dezvolta și învățământul dual. Prin această abordare, angajatorii sunt prezenți direct în școli, astfel încât cunoștințele teoretice și cele practice să fie cât mai bine închegate. Aceste programe au trei mari avantaje: angajatorii sunt subvenționați de stat să își formeze personalul după propriile cerințe, ucenicii sunt formați gratuit în timp ce muncesc și primesc salariu pentru această perioadă în care sunt în pregătire”, a declarat ministrul de resort Simona Bucura-Oprescu.
În acest an, ANOFM a depus deja două proiecte în valoare 90 de milioane de euro, prin care se vor finanța programe de ucenicie pentru a crește șansele de ocupare ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice