MNAR lansează o serie de trasee educative online pentru familii
Numărul 31-32, 11-24 august 2020 » Roza vânturilor
Muzeul Național de Artă al României (MNAR) continuă activitățile din programul Învățăm ARTfel cu o serie de trasee educative online. „Scopul principal este de a oferi vizitatorilor o activitate interactivă în cadrul galeriilor din muzeu”, potrivit unui comunicat al MNAR. „Traseele ARTfel, disponibile pe site-ul instituției, la secțiunea «învață – trasee», sunt realizate sub forma unui document ce poate fi descărcat gratuit pe telefonul mobil sau tipărit înainte de vizita la muzeu. Vizitatorii au ocazia de a redescoperi muzeul și de a afla informații interesante despre tema propusă, dar și despre lucrările incluse în traseu. De asemenea, copiii se vor bucura și de activitățile special gândite pentru ei: desen, joc de roluri, vânătoare de indicii și alte surprize”, precizează reprezentanții muzeului.
În fiecare zi de sâmbătă, un nou traseu va fi adăugat pe site și pe pagina de Facebook a MNAR. Primul traseu, intitulat Zei și eroi, este disponibil online și conține patru opriri la lucrări cu teme mitologice din Galeria de Artă Europeană. În săptămânile următoare, alte galerii și alte teme le vor oferi celor dornici un nou prilej să revină la muzeu și să îl redescopere dintr-o nouă perspectivă ARTfel.
„Educația muzeală este o componentă importantă a activității Muzeului Național de Artă al României. Programele educative și vizitele ghidate clasice pe care le organizăm, în mod normal, presupun un număr mai mare de participanți. Ne-am adaptat contextului actual, am introdus ca noutate trasee tematice, menite să suplinească măcar parțial aceste activități și să le ofere vizitatorilor, independent, timp de calitate în familie. Muzeul este viu, este al comunității și merită să fie redescoperit”, spune Cristina Verona Tobi, managerul interimar al MNAR.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice